Veel effectievere personeelsplanning voor Horacio Oduber Hospital

30/9/2021

Mark Veenendaal is Röntgenlaborant en Applicatiebeheerder bij het Horacio Oduber Hospital in Aruba en was in 2017 actief betrokken bij de implementatie van Roosterplanning. Als het centrale aanspreekpunt voor alles wat met Roosterplanning te maken heeft, vertelt Mark vier jaar later over de toegevoegde waarde van Roosterplanning voor de personeelsplanning van het ziekenhuis. “De personeelsplanning verloopt veel effectiever”.

Mark ervaart dagelijks dat de personeelsplanning met Roosterplanning veel effectiever verloopt, ook in zijn eigen werk. “Het komt regelmatig voor dat ik ’s nachts voor mijn werk uit bed gebeld wordt. Op het moment dat ik weer in bed stap, heb ik mijn overwerk via mijn telefoon al in Roosterplanning gezet. Daar hoef ik vervolgens niet meer aan te denken. Verder kan hij à la minute zien wanneer hij dienst heeft. “Dat vind ik heel makkelijk. Het gebeurt best vaak dat ik ongeveer een kwartier moet wachten voor een operatie. Die tijd kan ik mooi benutten om via mijn mobiel de vragen aan mij als applicatiebeheerder te beantwoorden.”

Ook door de overige medewerkers van het ziekenhuis ervaren de meerwaarde van Roosterplanning. “Zij kunnen elke wijziging in het rooster direct zien. Zo hebben zij altijd een goed overzicht van wie op hun afdeling waar mee bezig is.” Ook zijn de medewerkers blij met de toegenomen keuzemogelijkheden. “Met name de optie om aan het einde van de maand overuren in tijd of geld uitbetaald te krijgen wordt zeer gewaardeerd.”

Dienstverlening met 8,2 beoordeeld

Als er vanuit de medewerkers toch vragen of opmerkingen zijn over het roostersysteem waarvoor contact met Roosterplanning noodzakelijk is, is Mark de verbindende schakel. “De helpdesk pakt tickets snel op en in het ticketsysteem kan ik alles probleemloos terugvinden. Wij hebben de dienstverlening achter Roosterplanning met een 8,2 beoordeeld. Onze enige uitdaging is het tijdsverschil tussen Aruba en Nederland.”

Daarnaast is Mark nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Roosterplanning. “Wij maken nu bijvoorbeeld deel uit van de pilot ‘Positietoewijzing’. Daarmee kun je niet alleen bepalen wanneer een medewerker wordt ingepland, maar ook met wie en waar. Dit gaat ons, en andere organisaties die het roostersysteem gebruiken, helpen om met minder dienstcodes te werken.”

Transparantie belangrijkste toegevoegde waarde

Na vier jaar intensief gebruik van Roosterplanning noemt Mark transparantie de belangrijkste toegevoegde waarde. “In het systeem is alles ‘traceable’, want elke aanpassing wordt gelogd. Daardoor is alles meetbaar en geldt één waarheid. Voordat wij met Roosterplanning werkten, gebeurde het af en toe dat een medewerker een collega van de dienstlijst wegstreepte en zichzelf inplande, dat is nu gelukkig niet meer mogelijk.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde voor jouw organisatie van flexibele online personeelsplanningssoftware die altijd en overal werkt? Maak hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvende demo van Roosterplanning en ontdek de kracht van flexibel online roosteren voor jouw organisatie.